10 kussens, zoals beloofd

Het duurde even, want het normale leven & werk kwam er tussen, maar nu zijn de beloofde 10 kussens (eigenlijk zelfs 12, maar wie gaat daar over klagen?) klaar!

Aangezien ik al enkele jaren stoffen laat bedrukken, ken ik intussen wel enkele adresjes die snel en goed werk leveren. Soms wissel ik wel eens van leverancier, bijvoorbeeld omdat er ergens een promotie is, of gewoon om eens iets uit te testen.

Deze keer komen alle stoffen voor de kussens van Muze, een Lets bedrijf dat op ontzettend veel stoffen designs kan laten drukken. Bij dit bedrijf viel mij vanaf de eerste bestelling de heel persoonlijke service op: ik heb daar intussen een contactpersoon naar wie ik de bestellingen kan sturen, en raad kan vragen wanneer ik niet weet welke stof ik het beste zou kiezen. Bij andere textielprintbedrijven verloopt het meestal volautomatisch via bestelformulieren. Dat is ook goed en zeker efficiënt, maar ook wel een beetje onpersoonlijk. Ik ben heel tevreden van de service van Muze!

Ik heb voor 2 soorten stoffen gekozen voor de kussens: polyester fluwelen meubelstof en polyester “arena” meubelstof. Deze laatste is bijna even zacht als het fluweel, maar heeft een mattere uitstraling, en een iets duidelijkere weefstructuur. Los van de structuur voelt het wat aan als suède. Het feit dat deze stoffen bedoeld zijn om meubels te stofferen, maakt dat het duurzame kussens zouden moeten zijn. De kussens die ikzelf gebruik zien er alleszins na een dik jaar nog altijd even mooi uit: geen pluisjes of “pilling” te zien.

De designs had Elena samen met mij uitgekozen, en daar is niets aan veranderd. Je kan een foto van de designs in mijn vorige bericht vinden. Maar hier enkele foto’s van de afgewerkte producten.

Van één ontwerp wilde ik ook fleecedekentjes maken. Je ziet op de foto het resultaat hiervan, samen met de kussens die erbij horen. Deze fleecedekentjes bestaan uit twee lagen: één laag katoensatijn, bedrukt met het design, en één laag zwarte kwaliteitsfleece. Het katoensatijn heb ik niet bij Muze laten printen, maar bij CottonBee, een Pools bedrijf. Ik ben tevreden van de kwaliteit, maar ik denk dat Muze toch favoriet wordt: zij bieden veel meer mogelijke stoffen aan, een one-stop-shop om zo te zeggen.

Vanaf nu zijn deze kussens en dekentjes natuurlijk te koop op mijn Etsy-winkeltje. Hier nog eens de link: https://www.etsy.com/be/shop/ElviraKnaepen?ref=simple-shop-header-name&listing_id=1177579980&sort_order=date_desc

Wie weet, als je snel bestelt, heb je het nog net op tijd in huis voor Moederdag. Je ziet, ik begin al een klein beetje commercieel te denken. Het was natuurlijk wel nog iets commerciëler geweest als ik die kussens nét iets sneller op Etsy had gekregen ?